Voldoen aan verplicht energielabel C

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw groter dan 100 m2 met een niet-monumentale status minimaal energielabel C hebben. Op dit moment voldoen lang niet alle kantoorpanden aan deze regel. Dat kan nadelig zijn voor u als huurder, omdat een pand met een te laag energielabel veel onnodige energiekosten genereert. Met een warmtenetaansluiting maakt het kantoorpand gelijk een sprong in het energielabel, en dat is ook interessant voor gebouweigenaren. De Dutch Building Council heeft bevestigd dat de gradatie van de duurzaamheid van het warmtenet doorgerekend mag worden naar het energielabel. Dat kan betekenen dat met ons 100% fossielvrije warmtenet panden zelfs naar een beter energielabel gaan.

Beheersbare energiekosten

Waarschijnlijk wilt u uw maandelijkse energielasten in de hand houden. De actuele geopolitieke ontwikkelingen laten zien dat fossiele brandstoffen eindig zijn en de druk op de gasprijzen is duidelijk. Oplossingen zoals warmtepompen zijn door een lage warmtetemperatuur niet geschikt voor alle panden. Laat staan als er hoge temperatuur nodig is voor uw productieprocessen. Het warmtenet levert warmte van hoge temperatuur, waardoor het geschikt is voor vrijwel alle zakelijke aansluitingen. En u als huurder bent verzekerd van beheersbare energiekosten, want wij bieden klanten een goede prijs: Warmtebedrijf Zoetermeer heeft – als partner van het platform Energie voor Elkaar – scherpe tarieven.

Help uw pandeigenaar!

Mogelijk dat uw pandeigenaar al op zoek is naar een duurzame oplossing voor het kantoorgebouw. Maar veel pandeigenaren hebben zich nog maar weinig verdiept in alle oplossingen. Het is goed om te weten dat  een warmtenet vaak de eenvoudigste oplossing is, die ook nog eens het meest voordelig is voor de huurder. Momenteel wordt het warmtenet ontwikkeld voor bedrijventerrein Lansinghage, zodat kantoorgebouwen  relatief eenvoudig kunnen aansluiten. Zakelijke aansluitingen kunnen daarbij een directe bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van Zoetermeer.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?