Een warmtenetwerk aanleggen is een geweldige uitdaging. In Zoetermeer hebben de geweldige kans om gebruik te maken van geothermie. Warmte uit de diepe aarde. Dat kan echter allen doorgaan als er voldoende afname georganiseerd kan worden. Daar zetten we ons met volle overtuiging voor in.

Valentijn Kleijnen
Directeur Warmtebedrijf Zoetermeer

Waar komen we vandaan

Energie voor Elkaar is een platform van bedrijven die allemaal als doel hebben de energietransitie te versnellen waarbij het warmtenet de verbinding vormt tussen duurzame bron en afnemers.

Oprichting Warmtebedrijf Zoetermeer

Een van de deelnemers van het platform Energie voor Elkaar is ZON Transitie Support. Dit bedrijf is in contact gekomen met de ontwikkelaar van geothermie in Zoetermeer. Deze heeft de uitdaging om voldoende warmteafname te hebben om deze duurzame warmtebron te kunnen ontwikkelen. Daar werkt het platform Energie voor Elkaar graag aan mee en heeft hiervoor Warmtebedrijf Zoetermeer opgericht.

In de nabijheid van de geothermie bron bevindt zich industrieterrein Lansinghage. Het is dus een logische eerste stap om eerst op dat industrieterrein te inventariseren of daar belangstelling is om de warmte van de “naastgelegen” geothermiebron te willen gebruiken. Bij voldoende interesse voor aansluiting op het slim groen warmtenet van bedrijven op bedrijventerrein Lansinghage zetten wij de volgende stap met elkaar. Wij plaatsen regelmatig nieuwsberichten op onze website. Wilt u op de hoogte blijven? Vul dan ons contactformulier in.

Ons bedrijf is trotse partner van Energie voor Elkaar

Trotse partner van Energie voor Elkaar

Warmtebedrijf Zoetermeer is onderdeel van het platform Energie voor Elkaar: een netwerk van bedrijven die allemaal hetzelfde nastreven: duurzame warmte produceren, transporteren en leveren. Daarin zijn ze succesvol. De warmtenetten in bijvoorbeeld Ede en Amersfoort behoren tot de top van de meest duurzame warmtenetten van Nederland. Tussen de bedrijven wordt kennis, kunde en kapitaal gebundeld, zodat ze warmtenetten op een uiterst efficiƫnte en duurzame wijze kunnen ontwikkelen.