U als klant bent altijd verzekerd van zorgeloos warmte

Makkelijk aan te sluiten

Een aansluiting bij het warmtenet is vooral makkelijk. Het kan voor alle soorten panden: bestaande bouw, nieuwbouw, monumentale panden, appartementencomplexen, bedrijven en fabrieken. De binneninstallatie met alle radiatoren, vloerverwarming en kranen hoeft bij vrijwel alle aansluitingen helemaal niet aangepast te worden. Een aansluiting kost geld, maar is een eenmalige investering (zie ook ‘Goed voor de portemonnee’). Zakelijke grootverbruikers hebben soms wel een wat ruimere installatie of installatie op maat nodig, maar ook dat is meestal ter vervanging van soortgelijke installatie op aardgas.

Zorgeloos thee drinken op de bank

Veilig, betrouwbaar en vooral: zorgeloos

Door het verwijderen van een cv-ketel op aardgas ben je ook verlost van de bijbehorende risico’s. Denk aan koolstofdioxide (CO2) of het giftige koolstofmonoxide (CO), of erger: een gaslek. De warmtewisselaar van de warmteafleverset zorgt voor de warmteoverdracht tussen het warmtenet en het gebouw. Het water in de leidingen van het gebouw warmt op tot een temperatuur van 60-70°C. Er komt geen vuur of aardgas aan te pas. Dat komt de veiligheid van het pand en de bewoners ten goede. En je hebt er geen omkijken naar: het is een onderhoudsarme installatie. Het weinige onderhoud en eventuele vervanging nemen wij voor onze rekening. En u kunt is makkelijk bereiken via ons 24/7 servicenummer.

Zorgeloos door leveringszekerheid

Een kernpunt van ons bedrijf is dat wij staan voor leveringszekerheid. De techniek erachter is erg robuust, want het warmtenet is en blijft een gesloten systeem en de warmteafleverset heeft geen ingewikkelde techniek. In het zeer zeldzame geval van een storing zijn wij verplicht dit snel en adequaat op te lossen. Daarnaast worden wij hier ook op gecontroleerd: vanuit de Warmtewet zijn wij ook wettelijk verplicht om alle klanten voldoende warmte te leveren, en warmtevoorzieningen als back-up te hebben. En we zijn ook verplicht om piekmomenten op te vangen, dus ons leidingennetwerk is erop ingericht dat als de hele woonwijk op een koude winterochtend de verwarming aanzet en lekker gaat douchen dan krijgt iedereen nog genoeg warmte.

Transparant en inzichtelijk

We vinden het ook belangrijk dat klanten en andere stakeholders altijd inzicht hebben in onze tarieven. Daarom publiceren we deze elk jaar op deze website inclusief onderbouwing.

Meetbare verduurzaming van het gebouw

Zakelijke klanten hebben zelfs een extra voordeel bij het aansluiten op het warmtenet. Vanaf 2023 moeten kantoorpanden energielabel C of hoger hebben. Dit is een belangrijke eis, want kantoorpanden die vanaf 2024 nog niet voldoen kunnen gesloten worden. Het vervangen van een aardgasaansluiting met een aansluiting op ons duurzame warmtenet zorgt voor een grote stap richting dit energielabel voor panden met een lagere score. Bij nieuwbouwwoningen biedt een warmtenetaansluiting ook een voordeel: dit komt tot uiting in de BENG-scores. Aansluiten op ons slimme, groene warmtenet heeft namelijk een grote positieve invloed op BENG punt 2 en 3. De geleverde warmte is 100% fossielvrij én volledig hernieuwbaar. Daar heeft u weer voordeel van, want de mate van duurzaamheid van het warmtenet wordt doorgerekend in het energielabel volgens de Dutch Building Council. Kortom, een gebouw wordt toekomstbestendig.