De werking van een slim, groen warmtenet

Het warmtenet is gebaseerd op het concept van het platform Energie voor Elkaar, de koepelorganisatie voor  duurzame warmtenetten. In deze video wordt de werking van een warmtenet in een notendop uitgelegd. Met een combinatie van duurzame bronnen die het warmtenet voeden, krijgt iedereen de warmte zoals ze gewend zijn. In Zoetermeer is de duurzame bron de geothermie die in de regio beschikbaar is.

Zorgeloos en comfortabel

Een aansluiting op ons warmtenet is makkelijk, veilig en betrouwbaar. Wij garanderen namelijk onze warmtelevering. Het is geschikt voor bestaande installaties in bestaande bedrijfsgebouwen en kantoren, ongeacht in hoeverre het gebouw is geïsoleerd. Een veelgestelde vraag is of een warmtenetaansluiting anders is dan een aardgasaansluiting. Het antwoord is : ja. We leggen een buis vanaf de bron naar uw bedrijfspand.  Vervolgens vervangen wij de cv-ketel door een warmteoverdrachtstation. De verwarming van uw ruimtes en uw warme tapwater functioneren net zoals voorheen. En wilt u uw bedrijfsproces verduurzamen door een hoge temperatuur? Geen punt. We  stemmen graag met u af welke temperatuur u voor uw bedrijfsproces nodig heeft en hoe we dat kunnen bereiken. U heeft vervolgens geen onderhoud meer aan de installatie, in het zeldzame geval dat er toch een storing of een defect is lossen wij het op met onze onderhoudsdienst.

Goed voor milieu en klimaat

Met een aansluiting op een warmtenet wordt de cv-ketel op aardgas weggehaald, waardoor de totale CO2-uitstoot van onze klanten daalt.  Onze bron is namelijk 100% fossielvrij en hernieuwbaar. De warmte wordt lokaal gewonnen, dus met een minimum aan warmteverlies en uitstoot door transport.

Ons aanbod is snel terugverdiend

Goed voor de portemonnee

Een aansluiting op een warmtenet is gemiddeld genomen echt goedkoper dan een aardgasaansluiting. De warmtebedrijven van het platform Energie voor Elkaar behoren steevast tot de warmteleveranciers die de scherpste tarieven van Nederland hanteren. Zonder een addertje onder het gras: de tarieven zijn stabiel en worden jaarlijks in december  voor het aankomende jaar vastgesteld.